A szomszédasszonyom volt az, aki megosztotta velem ezt a titkos fortélyt! Eleinte furcsának tűnt, de rájöttem, hogy a seprűk megsózása valóban különleges élményt ad.


A sóval kezelt szálak keményebbé és tartósabbá válnak.

A só nem csupán az ételek ízét varázsolja különlegessé, hanem kitűnő társunk lehet a tisztítás és karbantartás terén is. A seprűk, különösen a szalmasöprűk és a természetes rostokból készült változatok, idővel hajlamosak elöregedni, szálasodni, ami megnehezíti a munkát. Ám a só alkalmazásával nemcsak meghosszabbíthatod ezek élettartamát, hanem a takarítási folyamatot is sokkal hatékonyabbá teheted.

A sós víz megerősíti a rostokat és feszesen tartja a szálakat, így a seprű sokkal tovább megőrzi az eredeti formáját. Ezáltal nem hullik szét és nem veszít a hatékonyságából.

Adj hozzá két bő marék sót, majd hagyd, hogy az teljesen feloldódjon a keverékben.

Merülj el a seprű fejének vízben való áztatásában!

Merülj el a kreativitás tengerében: helyezd a seprű szálas részét egy tál sós vízbe, és engedd, hogy legalább 30-60 percig átjárja a víz varázsa.

Szárítsd meg alaposan

Vedd ki, rázd le a felesleges nedvességet, majd tedd olyan helyre, ahol jól szellőzik, hogy teljesen megszáradhasson.

Ez a technika különösen előnyös lehet, ha rendszeresen takarítod a teraszokat, udvarokat vagy más nagyobb területeket, hiszen ennek köszönhetően a seprű hosszabb élettartammal bír majd.

Related posts