Almával töltött karaj: ínycsiklandó ízek harmóniája Ez a különleges étel kivételes módon ötvözi a szaftos sertéshúst és az édes, zamatos almát. A karaj a sütőben lassan párolódik, miközben a töltelék ízei összeérnek, és a hús omlósra sül. Az almák édes-s

Az almával töltött karaj készítése során az első feladatunk, hogy a karajt egy hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan átszúrjuk a közepén, majd egy körülbelül 4 cm-es zsebet alakítsunk ki benne. A hús ízesítéséhez bőségesen sózzuk és borsozzuk meg. Ezután az almát, miután eltávolítottuk a magházát, gerezdekre vágjuk, és körülbelül 350 grammnyit ügyesen beletöltünk a kialakított zsebbe.
Először is, egy serpenyőben felolvasztunk egy kis zsírt, majd a húst erős hőfokon, 2-2 percig pirítjuk oldalanként, hogy szépen megkapja a színét. Amikor a hús már kezd aranybarnára sülni, hozzáadjuk az almagerezdeket, amit mézzel meglocsolunk, majd egy kis whiskyt is öntünk rá. Ha kalandos kedvünk van, megmerjük gyújtani, de figyeljünk, hogy ne legyenek körülötte gyúlékony dolgok – a biztonság mindig legyen az első! Amint az alkohol elpárolgott, felöntjük a húslevest vízzel, majd lefedve betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, ahol 70-80 percig sül. Az idő leteltével levesszük a fóliát, a hús levének 90%-át egy gyorsforralóba öntjük, míg a húst visszatesszük a sütőbe, de most már 200 fokra állítva, és további 15 percig pirítjuk, hogy szép, ropogós legyen a külseje. Az eredmény egy ízletes, zamatos étel, ami mindenkit elkápráztat!
A mártást magas hőfokon kezdjük el forralni, majd körülbelül két perc elteltével a vízben alaposan elkeverjük a keményítőt, amely segítségével sűrűbbé varázsoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a vajat, és türelmesen megvárjuk, amíg teljesen elolvad a meleg folyadékban.
A húst, miután kivettük a sütőből, érdemes 10 percig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően vékony szeletekre vágjuk, és tálaláskor gazdag krumplipürével, ízletes sültalma-gerezdekkel, valamint bőséges mártással kínáljuk. Az étel így igazán különleges élményt nyújt!