Hogyan készül a világ legfinomabb húsgolyója? Egy világhírű séf titkos receptje!


1 csésze finomra reszelt, 24 hónapos érlelésű Parmigiano Reggiano (olasz félzsíros, extra kemény sajt)

Áztassuk be a kenyeret néhány percre a tejbe, hogy megpuhuljon. Közben egy közepes méretű serpenyőben, mérsékelt hőmérsékleten, hevítsük fel az olajat. Amikor az olaj már forró, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd időnként megkeverve pirítsuk aranybarnára. Miután a hagymák szépen megpuhultak, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és öntsük a keveréket egy nagy tálba, ahol hagyjuk kihűlni. Amint a hagymás keverék már nem forró, fűszerezzük sóval, petrezselyemmel, és adjuk hozzá a darált húsokat, a kolbászt, a tojást, valamint a reszelt Parmigiano Reggianót. Az utolsó lépésként dolgozzuk bele a beáztatott kenyeret is a húsos masszába. Ezután formáljunk a keverékből kisebb golyókat, amelyeket egy tányérra helyezünk, majd tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a paradicsomszószt.

Related posts